Monday, 25 June 2012

tamat sudah program matrikulasi

assalamualaikum..
hoyeahh., memang sudah berkurun aku tak bukak blog. tetibe niat kat hati tetibe nak bukak. lame jugak lar tak update entry, bukan pe. busy sekarang. oke. tu memang tipu sebab aku tengah cuti sekarang.haihh,,dulu dok berceriter pasal nak masuk matrik. sekarang tamat sudaa program matrikulasi aku selama setahun kat KOLEJ MATRIKULASI PERAK yang tersayang tuu *jujur tipu. daa dekat dua bulan aku abes matrik sampai nak citer pon mungkin da basi da cter nie. haa. takpe lar..


kalau cakap dapat matrik mesti orang cakap ;;'
'dapat matrik ?'
 'tak payah lar masuk '
''matrik takde sijil'
'matrik takde life'
'matrik macam budak sekolah,tak boleh kuar tiap tiap hari.'

ohh myy tuu lar perkataan yang paling aku tak boleh dengar. macam ape lar pemikiran korang korang kat bebudak matrik nih yer. pe korang ingt orang yang masuk matrik tak ley further study ke ? ?? memang dalam hati ase nak marah tapi as human kan korang ade hak nak cakap pape je. baek positif o negative. *terime je larr* . tapi kadang kadang tuu biler selalu sangat dengar orang cakap camtu  rase rendah diri + nak lari je dari sume orang., tapi bagi aku. aku tak lah marah. aku dulu azam buktikan yang bebudak matrik nih boley.  bukan pe . dulu aku dapat matrik je. yelar salah aku pilih upu tyme spm mintak kos hardcore sangat. kan da tak dapat. tapi tuu dulu. sekarang da pandai da.da matang ckit. haha.. sape sape yang dapat matrik nih jangan lar riso. bukan nyer korang sampai sane tak belajar. environment kat sane memang study  aje. takde mase ko nak bercintan cintun + kuar town tiap2 hari, cikit cikit boleh larr kan.. oke.aku malas nak cter pepanjang sal matrik. bagi yang adik adik tuu korang daa besar. korang da tau nak pilih jalan hidup korang sendiri kan.


aku ? aku bersyukur je lar dengan pe yang aku dapat. walau tak banyak takpe lar kan. bukan aku boley g lembaga periksa nangis nangis suruh dorang change result aku jadi 4.0 kan. memang mintak penampo ler jawabnyer.haha. siyesly life kat matriks memang syiokk. kalau korang pandai appreciate sume benda korang buat dalam life korang lah kan.yang mane dikatekan giler. biler korang dapat satuu romate yang memang best sangat sangat. roomate aku dulu 2 org dari sbp ala sekolah yang pandaipandai budaknyer tuu.*overr * n lagi sorang budak sekolah harian *budak nih memang masalah ciket dengan kitorang.oke. biler dikate kan roomate satu sbp memang syiookk lah kan. tambah pulak tetibe kebut, sal , cho n yus jadi penduduk tetap after 2 orang romate aku keluar. sebab ape keluar ? haa ni yang hott story to tell u allz nih. tapi nanti nanti lah aku cter kenapa yer.after dorg kuar, tggl sorang romate aku . nak tengok  yang mane ?



   

nii haa. budak hingusan. yang sebelah kiri tuu la kan.


nie tutormate aku, haa. ni lar sir thiru kami. hik3
cikgu kesayangan kebot+mimi



  



haha. korang tengok gmbar je lah. aku pon kebetuulan je nak tulis entry nih . memang membosan kan pon. 
harap maap banyak kekurangan. aku nak tolong mak aku masak ! choww 




  wassalam akustika23